Inruilwaarde auto

inruilwaarde auto, vroeg of laat wilt u beslist eens weten wat de inruilwaarde auto is. Dat is handig wanneer u uw auto wilt verkopen.Natuurlijk zijn een aantal eigenschappen zoals het merk en de leeftijd van de auto belangrijk voor zijn waarde. Noteer zeker ook de kilometerstand het vermogen en de brandstof. Handig is het ook om de inruilwaarde auto na een ongeval op te zoeken om zo een idee te krijgen wat u van de verzekering kunt verwachten. Zo gaat u eigenlijk de cataloguswaarde van uw wagen opzoeken. Dit kan op verschillende manieren.

 

Inruilwaarde auto / de cataloguswaarde

Op diverse sites zult u de inruilwaarde auto verkrijgen na het invullen van enkele gegevens. Deze online taxatie van uw auto is meestal vrijblijvend en gratis. De dagwaarde is een synoniem voor de inruilwaarde auto. Ook bij uw garagist of autoverdeler kunt u terecht. De prijzen kunnen nogal verschillen. Dit komt door de toegevoegde winstmarge die boven uw inruilwaarde auto wordt gerekend. Uiteraard hebt u de standaard handelsprijs, maar men rekent steeds een marge als opbrengst erbij.

 

Inruilwaarde auto, enkele tipsInruilwaarde auto

Om uw inruilwaarde auto maximaal te krijgen, kunt u enkele tips volgen, vooral als die bepaald wordt na het bekijken van een wagen. Een nette, opgeruimde en gepoetste auto ziet er steeds aantrekkelijker uit en zal de inruilwaarde auto verhogen. Om een beeld te krijgen kunt u uw inruilwaarde auto bij vergelijkingsmethode bepalen. Zo hebt u een ruim beeld van de waarde. Bezoek anders twee of meerdere autobedrijven en laat hen een aparte offerte opmaken. Maak van dit papier gebruik, om te onderhandelen en zo de maximum inruilwaarde te verkrijgen indien u werkelijk wilt verkopen. Let op, wellicht bent u bij het verkopen van uw voertuig emotioneel betrokken. Een mogelijke koper is dat niet!

Uw garagist zal kosten voor eventuele herstellingen of een opknapbeurt natuurlijk in mindering brengen van uw inruilwaarde auto bij verkoop.