Oldtimer belasting

Oldtimer belasting, het stond er zo mooi. In het nieuwe regeerakkoord stond het zijdelings vermeld in een klein regeltje. De gunstige oldtimer belasting regeling werd afgeschaft. Nadat de stofwolken rond het nieuwe regeerakkoord waren opgetrokken en de belangenorganisaties en eigenaren van oldtimers zich bewust waren geworden van de impact van de afschaffing kwamen zij in actie.

Diverse politieke partijen werden benaderd om de oldtimer belasting regeling in de huidige vorm te behouden. De schade die door afschaffing van de oldtimer belasting regeling zou ontstaan voor het cultureel rijdend erfgoed van Nederland zou groot zijn.

 

Politiek spreekt zich uit voor gedeeltelijk behoud oldtimer belasting regeling

Gelukkig bleek de politiek niet doof voor de aangedragen argumenten en werd volledige afschaffing van de oldtimer belasting regeling voorkomen. Omdat de besparing op de begroting wel grotendeels moest worden gecompenseerd werd er een compromis tussen de politiek en de belangenorganisaties gevonden voor de oldtimer belasting.

 

Nieuwe regeling voor oldtimer belastingOldtimer belasting

De nieuwe regeling voor de oldtimer belasting houdt het volgende in:

  • Alle motorvoertuigen van 40 jaar of ouder worden vrijgesteld voor de motorrijtuigen belasting. De vrijstelling voor oldtimers van 26 jaar of ouder komt volledig te vervallen voor alle motorvoertuigen die rijden op diesel of LPG.
  • Voor oldtimers van 26 jaar tot 40 jaar oud die op benzine rijden komt er een oldtimer belasting van 25% met een maximum van € 120,00 per jaar.

Toch veel schade voor de oldtimer branche

Ondanks dat men oldtimer belasting regeling nog enigszins heeft kunnen behouden zal er voor veel eigenaren grote schade ontstaan. Vooral de categorie eigenaren die een oldtimer hebben die op diesel of LPG rijdt zal de klap hard aankomen. Zolang deze oldtimers nog geen 40 jaar oud zijn zal het normale tarief betaald moeten worden. Er zal door de nieuwe oldtimer belasting een groot aanbod aan oude diesels op de markt komen die daardoor sterk in waarde zullen dalen.

Dit zullen voornamelijk oldtimers van het merk Mercedes-benz zijn, die de laatste jaren vanuit Duitsland zijn geïmporteerd. Maar waarschijnlijk zullen er ook veel zware Amerikaanse oldtimers op LPG worden aangeboden. De normale motorrijtuigenbelasting is nauwelijks op te brengen voor de eigenaar die de zware Amerikaanse oldtimer als hobby heeft aangeschaft. De enige mogelijkheid is het verwijderen van de LPG installatie zodat men het maximale tarief van € 120,00 aan oldtimer belasting moet betalen als weer op benzine wordt overgegaan.